Friday, 3 May 2013

Jangan jadi macam saya!

Assalamualaikum...

Hari ini dalam sejarah tangan aku mengatal terDESIGN dan menDESIGN  sesuatu yang segan untuk aku menaip apatah lagi menyebutnya kerana semua itu bukan dalam kotak fikiran selama umur aku yang masih remaja ini (tak habis-habis cik kak ini perasaan tahap tak ingat)...huhu. Dulu masa sekolah takde kisah sangat pasal umur tapi sekarang bila setiap tahun sambut hari jadi ambil kisah teramat sangat. Bila orang tanya umur berapa slow-slow je aku cakap DUUAAA PUULUHHHH **** sebab I seorang yang pemalu U..Bukan pemalu tapi takut orang tak percaya disebabkan rupa paras yang comel tersangat disamping dengan paras umur yang tak setanding I habak mai.haha...

Setelah meningkat remaja (remajalah sangat) ini, fikiran pun dah lain sikit tak macam zaman persekolahan. Dari situ aku menDESIGN sendiri segala tok nenek berkenaan WEDDING CARD(opps!! cik kak ini tengah mengatal jangan layan sangat okey). Anggap sebagai kerja aku yang harus disiapkan tanpa ada dateline ye..Takde sketches, takde proposal, takde konsep alih-alih aku menDESIGN mengikut citarasa aku sendiri. Sampai buat 2~3 design pastu semua itu nampak serabut.haha...tergopoh sekejap!

Dari situlah baru aku membuat research berkaitan dengan perkara di atas. Usha-usha color yang aku suka, tengok-tengok design orang pakar punya, barulah aku terjumpa konsep citarasa aku sendiri.(sekejap je tu nanti tukar lagi). Sebab takde persetujuan dari kedua pihak itu sebab suka tukar-tukar.hahaha...(sudah ada baru kami discuss okey) Dan sekarang aku masih menunggu PRINCE CHARMING datang menjemputku. Harapan dari seorang gadis..haha

My Prince  Charming naik kuda putih sambil membawa 
sejambak bunga ros(teruskan berangan)

Jadi segala konsep color semua aku rahsiakan dari pengetahuan umum sebab tangan tengah gatal menDESIGN je tu. Main-main je dulu sambil mencari idea-idea yang bernas. Kalau siapa-siapa ada pendapatan(opps! pendapat) atau idea-idea yang menarik bolehlah kongsi-kongsi dengan aku ye.

Sekarang terBERHENTI menDESIGN sekejap kerana baru tersedar dari angan-anganku yang beranggapan semua itu mengarut tambahan pula dengan faktor umurku yang masih belum cukup matang dan meningkat dewasa lagi tidak sesuai memikirkannya. Harap semua memahami okey!

Aza aza Fighting!!!


2 comments: